Home » Waarom werken bij EQUANS?

Waarom EQUANS

Bij EQUANS zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe talenten om onze Tribe te versterken en willen we ook mede dankzij jouw technische expertise een complete service bieden aan onze klanten.

Video presentation

Samen met onze teams gaan we op zoek naar oplossingen voor de uitdagingen van vandaag en morgen binnen de drievoudige transitie waar we voor staan: energie, industrie en digitale technologie.

Jens gelooft erin!

Jens Hoornaert: “Als windmolenparktechnieker coördineer ik mee de bouw van nieuwe offshore onderstations voor windmolenparken op zee, van de eerste schets tot de laatste schroef. Een onderstation kan je zien als het hart van een windmolenpark. Alle kabels van de windturbines komen er toe en via grote transformatoren wordt de elektriciteit er omgezet en vervolgens naar land gestuurd waar het gekoppeld wordt met het net. Een spannende en uitdagende job dat is zeker! Onze offshore windmolens wekken vandaag 10 procent van de Belgische energie op, maar er is nog veel potentieel om uit te breiden. We kunnen de capaciteit zeker nog verdubbelen. Bij EQUANS gaan we daar volop voor. Ik geloof erin!”

Noorderlijn, het zit erop!

Bijna 4 jaar en 9 maanden duurden de werken om dit gigantische infrastructuurproject te voltooien. Noorderlijn, genoemd naar de tramlijn die nu het centrum van Antwerpen met het noorden van de stad verbindt, werd in december 2020 afgerond. Dikke pluim op de helm van TramContractors, het consortium waarvan EQUANS deel uitmaakt.

François Gillain, Senior Project Manager bij EQUANS, legt uit. “Onze teams waren verantwoordelijk voor alle technische en elektromechanische installaties. Van de bouw van de bovenleidingen voor de nieuwe tramlijnen tot de installatie van 5 tractiestations en een glasvezelcommunicatienetwerk, of de technische installaties in de nieuwe ondergrondse parking en de tunnel onder het Operaplein en de Rooseveltplaats,… Noem het op, we waren erbij betrokken. 30 ingenieurs, 8 werfleiders, 50 techniekers en tal van onderaannemers werden voor dit project ingeschakeld. Het resultaat? Een vlottere mobiliteit, meer veiligheid en een betere levenskwaliteit in het stadscentrum! Én 2 nieuwe tramlijnen die EQUANS tot 2044 zal onderhouden. 😉”

Een comfortabele werkplek : Möbius torens

EQUANS bouwt mee aan twee nieuwe torens in Brussel die intelligente, performante en duurzame werkruimtes zullen huisvesten met meer comfort voor de gebruikers. In dit project staat de vergroening van de gebouwen centraal, waarbij EQUANS een belangrijke schakel is. Ontdek de nieuwe technologieën die EQUANS in dit bouwproject heeft geïmplementeerd om het energieverbruik van de nieuwe torens te verminderen en de energie-efficiëntie te verhogen.

Er zijn heel wat groeimogelijkheden!

Rob Lacroix, met een master elektronica op zak, is sinds vier jaar actief bij EQUANS. Door zijn affiniteit met zeilen, surfen en zwemmen, voelt hij zich helemaal in zijn sas als Project Manager bij EQUANS, binnen het departement Water in Aartselaar met een 100-tal medewerkers. “Naast zeven andere collega’s ben ik eindverantwoordelijke voor een aantal projecten vanaf de aanbesteding tot de oplevering. Ik begeleid ook de studiedienst onder meer op het vlak van engineering en financiering. In een project nemen wij altijd het elektromechanische deel voor onze rekening.” Voorbeelden van renovatie- of nieuwbouwprojecten zijn beweegbare bruggen zoals de Londenbrug en de Mexicobrug in Antwerpen maar ook de Zandvliet en Berendrecht sluis in Antwerpse haven.

Opleidingen
Rob is zeer te spreken over de kansen die hij krijgt bij EQUANS. “Je wordt niet zomaar voor de leeuwen gegooid, via opleidingen kreeg ik de opportuniteit om door te groeien tot mijn huidige functie. Eerst was ik project site-coördinator nadien stroomde ik door tot projectmanager.” De voorbije jaren volgde Rob diverse cursussen. “Als je ambities hebt, biedt de EQUANS Academy immers talloze opleidingsmogelijkheden. Ik volgde een opleiding financieel management en een cursus people management, waarbij de nadruk lag op communicatie op de werf.” De fijne werksfeer is voor Rob een belangrijke meerwaarde. “Je bent geen nummer bij EQUANS. We maken dan wel deel uit van een groter geheel, ons departement voelt aan als een kmo. Het persoonlijke contact met een team van vast personeel zorgt voor een toffe werksfeer. De afgelopen jaren bouwde ik al een mooi netwerk uit binnen het bedrijf wat alleen positief is voor de verdere uitbouw van mijn carrière bij EQUANS.”

Onze dochterondernemingen